Project Description

Poziv na 1. hrvatski kongres medicinskog prava “Medicinsko pravo u sustavu zdravstvene djelatnosti”

Skup predstavlja poseban, ali i danas sasvim prirodan spoj medicine i prava, povijesno dviju najstarijih znanstvenih disciplina koje zajednički brinu o najvećim dobrima čovjeka od posebnog značaja.
U programu kongresa odabrane su teme s kojima se medicina i pravo svakodnevno susreću, a koje otvaraju i niz kompleksnih i pravno-medicinskih pitanja o kojima se do sada u znanstveno-teorijskom i stručno praktičnom smislu malo ili gotovo nikako nije govorilo i raspravljalo.
Stoga, zadaća je stručnjaka nove znanstvene grane medicinskog prava višestruka – s jedne strane kontinuirano i beskompromisno otvarati sva pitanja i pružati relevantne odgovore na njih kao i izučavati i kreirati nove institute, vrijednosti i jasna pravna načela i određenja stručnog postupanja u obavljanju zdravstvene djelatnosti, a s druge strane dijeliti takvo stručno i znanstveno iskustvo ukazujući na dvojbe, nelogičnosti i nužna rješenja institucijama sustava, u cilju konačnog i jasnog definiranja odnosa između svih čimbenika sustava zdravstva.
Članovima HUBOL-a omogućen je popust na kotizaciju u iznosu od 50%, a više informacija možete pronaći na linku: https://contres.hr/category/medpravo2017/

Mjesto:

Osijek od 3. do 5. 11.2017. godine.