Poštovani gospodine Ministre,

srdačno zahvaljujemo na Vašem odgovoru i želji za sastankom s vodstvom HUBOLa, koji čekamo gotovo 6 mjeseci.

Drago nam je da prepoznajete važnost duhovnog zdravlja za svakog pojedinog pacijenta, jer kako smo ranije istakli u otvorenom pismu, duh je zdrav i neoboljiv. Napominjemo, gospodine ministre, kako je zbog katastrofalne situacije u hrvatskom zdravstvu, duh hrvatskog liječnika pod značajnom ugrozom, a snage koje hrvatski liječnici ulažu u održiv javni zdravstveni sustav polako kopne.

Poštovani gospodine ministre, 1200 kolega naših i Vaših kolega prema se otići u inozemstvo, a još 1100 kolega u mirovinu u sljedeće četiri godine. Te činjenice ne može relativizirati niti jedan stručnjak, ili onaj koji se predstavlja stručnjakom.

Pohvaljujemo Vas što ste istaknuli kako zdravlje i briga o zdravlju više od same definicije medicinske usluge, jer to gospodine ministre, Vaši kolege liječnici, koji godišnje odrade preko 3 milijuna prekovremenih sati jako dobro znaju. Upravo su empatija, samoprijegor i osobno odricanje Vaših kolega liječnika, isključiv razlog zbog kojeg javni zdravstveni sustav opstaje.

Poštovani gospodine ministre, umjesto da energiju trošimo na teme koje ne bi trebale fokus našeg i Vašeg interesa, pozivamo Vas da počnemo raditi zajedno te da uvažite stručne prijedloge koje smo odavno dostavili Vama i Vašim suradnicima, kako javni zdravstveni sustav ne bi doživio urušaj u periodu od 5 do 7 godina.

Otvoreni smo za sastanak u što skorijem vremenu, predlažemo termin u periodu od 4. do 14. travnja ove godine, te molimo da nam Vaši zaposlenici i suradnici jasno i nedvosmisleno dostave točan datum i vrijeme.

 

S poštovanjem,

Izvršni odbor HUBOL-a
hubol.info@hubol.hr
Vlaška 9, Zagreb

U Zagrebu, 24. ožujka 2017. godine