Iz zdravstva

03.12.2016 HLK
[trim length=”250″]

Mladi liječnici poručili ministru: Ne dolijevajte ulje na vatru novim Pravilnikom!

Više od 300 mladih liječnika; stažista, specijalizanata i specijalista koji su u subotu prosvjedovali pred Ministarstvom zdravstva na zagrebačkom Ksaveru apeliralo je na ministra Milana Kujundžića da ne „dolijeva ulje na vatru“ najavljenim izmjenama Pravilnika o specijalističkom usavršavanju doktora medicine kojim će se ponovno otežati položaj mladih liječnika jer se predviđa odšteta od 250 tisuća kuna u slučaju prekida specijalizacije. „Ne dajte da vam UPUZ diktira pravila“, poručili su ministru mladi liječnici, istaknuvši kako ih se može zadržati u Hrvatskoj jedino stimulativnim mjerama, a ne represijom i penalizacijom.

[/trim] Link

Iz zdravstva

01.12.2016 HLK
[trim length=”250″]

Ministar zdravstva: „Novi Pravilnik o specijalizacijama najprimjereniji za ovaj trenutak“

Ministar zdravstva prof. dr. Milan Kujundžić komentirao je u srijedu najavljeni prosvjed mladih liječnika specijalizanata, specijalista i stažista pod nazivom "Zadržimo liječnike u Hrvatskoj" pred Ministarstvom zdravstva rekavši kako oni imaju pravo na prosvjed.
"Mladi liječnici imaju pravo prosvjedovati i izraziti svoje nezadovoljstvo, a vjerujem da će, kada razmijenimo argumente, razumjeti da je novi Pravilnik o specijalizacijama, koji je pripremljen i na konzultacijama, najprimjereniji za ovaj trenutak, imajući u vidu interese pacijenata, mladih liječnika te bolnica i županija koje su zadužene za skrb o pacijentima", izjavio je Kujundžić.

[/trim] Link
Go to Top